به این دلایل حتما در ماه رمضان سحری بخورید

به گزارش وبلاگ اسلیم، بعضی از روزه داران عزیز عادت به خوردن سحری ندارند. نخوردن سحری کار بسیار غلط و مضری است و باعث عوارض مختلفی برای بدن می گردد.

به این دلایل حتما در ماه رمضان سحری بخورید

به گزارش رکنا، روزه ماه رمضان از ستون های دین اسلام شمرده می گردد و بر همه مسلمانان بالغ، عاقل و سالم واجب است در این ماه روزه بگیرند. برای گرفتن روزه ماه رمضان به همه روزه داران توصیه می گردد که حتماً قبل از اذان صبح از خواب بیدار شده و وعده سحری را در برنامه غذایی خود بگنجانند، زیرا مصرف وعده سحری می تواند انرژی مورد احتیاج برای فعالیت روزانه روزه داران را تأمین کند.

نخوردن سحری کار بسیار غلط و مضری است و باعث عوارض مختلفی برای بدن می گردد که بعضی از آن ها عبارتند از:

1. نخوردن سحری سبب ایجاد زخم معده در افرادی که طبع های خشک دارند و لاغر هستند، می گردد، زیرا زمانی که قوه بدن در معده چیزی را پیدا نکند به بافت طبیعی معده آسیب می رساند و به مرور التهابات و زخم معده بروز پیدا می نماید.

2. نخوردن سحری ممکن است باعث کاهش اثرات مفید روزه می گردد.

3. نخوردن سحری موجب عدم تامین احتیاج های تغذیه ای ضروری روزه دار شده و سبب می گردد بدن او به سوخت ناقص چربی ها متوسل گردد.

4. نخوردن سحری موجب بوی بد دهان روزه دار می گردد، زیرا سوخت ناقص چربی ها در بدن ترکیبات کتونی را که عامل ایجاد بوی بد دهان هستند، به وجود می آورد.

5. حذف وعده سحری سبب پایین افتادن قندِ خون در طول روز می گردد.

6. نخوردن سحری سبب کاهش یادگیری، بی حوصلگی و خستگی که از عوارض افت فشار خون است، خواهد شد.

7. حذف وعده سحری سبب تشنگی و کاهش آب بدن روزه دار در طول روز می گردد، زیرا سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می نماید. کاهش آب بدن خصوصاً در فصل گرما با عوارضی نظیر کاهش عملکرد کلیوی، عدم تعادل الکترولیت ها، سر درد، یبوست، تغییرات فشار خون، سر گیجه، خشکی دهان و بینی و خستگی همراه بوده و نیز تمرکز را کاهش و متابولیسم بدن را تحت تأثیر قرار می دهد.

8. روزه داری بدون سحری موجب می گردد فرد تمایل داشته باشد، حجم زیادی غذا در وعده افطار مصرف کند که این امر علاوه بر سنگین شدن معده، ممکن است به برگشت اسید معده به مری منجر گردد.

وعده سحری ماه رمضان باید چگونه باشد؟

وعده سحر باید سالم و بی خطر باشد تا هم خوب سیرتان کند و هم انرژی لازم بدن برای چندین ساعت را تامین کند.

از مصرف غذا های چرب و شور در وعده سحری بپرهیزید، زیرا غذا های پرچرب نه تنها باعث احساس تشنگی می شوند بلکه هضم آن ها سخت است و مدت زمان بیشتری داخل معده باقی می ماند. در این صورت بیشتر دچار مشکل رفلاکس (بازگشت غذا از معده به مری) می شوید.

اگر می خواهید در ماه رمضان احساس گرسنگی در طول روز نداشته باشید، در وعده سحر بیشتر از غذا های پروتئین دار مثل انواع گوشت، حبوبات و لبنیات کم چرب بهره ببرید.

به جای کربوهیدرات های ساده مثل قند، مربا و نان های بدون سبوس از مواد غذایی دارای کربوهیدرات های پیچیده و فیبر مانند غلات کامل، حبوبات و سبزیجات بهره ببرید، زیرا کربوهیدرات های پیچیده دیرتر هضم می شوند و خاصیت سیر نمایندگی بیشتری دارند.

در وعده سحری خود میوه های سرشار از آنتی اکسیدان را نیز بگنجانید.

اگر می خواهید در طی روز دچار گرسنگی و افت قند نشوید، در وعده سحری از مصرف قند های ساده (قند و شکر) و شیرینی جات پرهیز کنید.

هنگام سحر غذای حجم کم، ولی باکیفیت مصرف کنید.

در وعده سحر غذا های حاوی گندم و گوشت ها، به ویژه گوشت گوسفندی جوان توصیه می گردد.

در وعده سحر غذای پرانرژی تر مصرف گردد.

نوشیدن شربت عسل در وعده سحر مناسب است و افراد گرم مزاج آب زرشک تازه همراه با آب و عسل یا عرقیجات با مزاج خنک مانند کاسنی استفاده نمایند. کاسنی از تشنه شدن پیشگیری می نماید.

در وعده سحر از غذا های با نمایه گلیسمی پایین (مثل پروتئین ها، نان سبوسدار و سبزیجات حاوی فیبر بالا) استفاده نمایید.

در وعده سحر از مصرف ادویه زیاد خودداری کنید، زیرا سبب افزایش گرسنگی و تشنگی در طی روز می گردد.

در وعده سحری برای هضم بهتر و کم آب نشدن بدن مایعات زیادی بنوشید.

فواید روزه داری

در طول سال پرخوری سبب تجمع زیاد غذا در معده و روده می گردد، بروز انواع بیماری ها به علت تجمع مواد زائد در بدن است و روزه تنها راه درمان است.

روزه گرفتن موجب دفع سموم از بدن خواهد شد به شرط آن که آداب صحیح غذا خوردن در وعده سحر و افطار رعایت گردد.

سیستم گوارش در طول ماه رمضان استراحت می نماید و روزه داری به افزایش سلامتی یاری می نماید.

منبع: فرارو

به "به این دلایل حتما در ماه رمضان سحری بخورید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "به این دلایل حتما در ماه رمضان سحری بخورید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید