خواص زردآلو برای سلامتی؛ چه چیزی این میوه را خاص نموده است؟

به گزارش وبلاگ اسلیم، به طور کلی همه میوه ها و سبزی های تازه دارای ارزش غذایی بالایی هستند و یاری زیادی به بهبود سلامتی می نمایند. ولی بعضی میوه ها قطعا دارای فواید بیشتری هستند و حتما باید آن ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. یکی از این میوه های بی نظیر زردآلو است که میوه ای کوچک و خوشمزه و مغذی به شمار می رود و یک انتخاب عالی برای میان وعده ای سالم و مقوی خواهد بود. حتی کارشناسان تغذیه هم خواص زردآلو را برای بهبود سلامتی تأیید نموده و نشان داده اند این میوه یکی از برترین ابرغذاهای بهاری و تابستانی است.

خواص زردآلو برای سلامتی؛ چه چیزی این میوه را خاص نموده است؟

زردآلو سرشار از مواد مغذی است که به بهبود بیماری ها و حفظ سلامتی یاری می نمایند. در این نوشته می خواهیم به آنالیز همین خواص زردآلو بپردازیم و ببینیم چه چیزهایی این میوه خوشمزه را خاص نموده اند. در ادامه فهرستی از خواص زردآلو را آورده ایم و بعلاوه نگاهی به خواص هسته زردآلو و نکاتی که برای مصرف آن باید در نظر داشته باشید می اندازیم. پس با ما همراه باشید.

10 مورد از خواص زردآلو برای سلامتی و لاغری

زردآلو هم درست مانند بسیاری از میوه های دیگر دارای خواص زیادی برای سلامتی بدن است. این میوه جزو برترین میوه های بهاری و تابستانی است که طعم لذیذی دارد و یاری زیادی به حفظ سلامت بدن و کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری ها می نماید. در ادامه می توانید فهرستی از خواص بی نظیر زردآلو تازه و خشک را ببینید.

1. زردآلو ارزش غذایی بالا و کالری کمی دارد

زردآلو یکی از مغذی ترین میوه ها به شمار می رود و حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری مورد احتیاج بدن است. شما با مصرف تنها 2 عدد زردآلو می توانید از ارزش غذایی زیر بهره مند شوید.

ارزش غذاییمیزان
انرژی34 کیلوکالری
کربوهیدرات8 گرم
پروتئین1 گرم
چربی0.27 گرم
فیبر1.5 گرم
ویتامین A8 درصد از احتیاج روزانه بدن
ویتامین C8 درصد از احتیاج روزانه بدن
ویتامین E4 درصد از احتیاج روزانه بدن
پتاسیم4 درصد از احتیاج روزانه بدن

افزون بر این، زردآلو منبع مناسبی از بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین است که همگی آنتی اکسیدان های قوی به شمار می روند و به مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن یاری می نمایند. پوست زردآلو بعلاوه حاوی فیبر و مواد مغذی زیادی است که روی کاهش اشتها تأثیر می گذارند. در حقیقت این یکی از مهم ترین خواص زردآلو برای لاغری به شمار می رود.

فیبر موجود در زردآلو به افزایش احساس سیری یاری می نماید. این در حالی است که زردآلو کالری پایینی دارد و شما با مصرف آن نگران کالری دریافتی روزانه خود نخواهید بود. البته یادتان باشد در مصرف میوه های شیرین از جمله زردآلو هم نباید زیاده روی کنید تا قند و کالری بالایی به بدنتان نرسانید.

خیلی از مردم عاشق خوردنی های شیرین هستند و با زیاده روی در مصرف شکر وزن خود را افزایش می دهند و کار را برای کاهش وزن سخت می نمایند. در صورتی که علاقه زیادی به شیرینی ها دارید و در عین حال می خواهید غذاهای سالم تر بخورید باید به سراغ میوه های شیرین بروید و آن ها را با شکر و انواع شیرینی ها جایگزین کنید. این خاصیت زردآلو یاری زیادی به کسانی می نماید که نمی توانند جلوی اشتها و هوس های ناگهانی خود را بگیرند.

اگر می خواهید وزن خود را کاهش دهید و در عین حال برنامه غذایی لذیذ و خوشمزه ای داشته باشید می توانید از زردآلو به عنوان دسر بهره ببرید و هر بار تنها 2 عدد زردآلو مصرف کنید تا بدون زیاده روی از فواید این میوه بی نظیر بهره مند شوید.

2. سرشار از آنتی اکسیدان است

با توجه به جدول ارزش غذایی زردآلو پی می بریم این میوه یک منبع عالی برای بسیاری از آنتی اکسیدان ها از جمله بتاکاروتن و ویتامین های C و A و E است. افزون بر این، شما با مصرف زردآلو می توانید از آنتی اکسیدان هایی به نام فلاونوئیدها بهره مند شوید که برای پیشگیری از بیماری هایی مانند دیابت و مسائل قلبی مفید هستند.

فلاونوئیدهای موجود در زردآلو تأثیر زیادی روی خنثی کردن رادیکال های آزاد می گذارند. رادیکال های آزاد ترکیبات مضری هستند که به سلول های بدن آسیب می زنند و منجر به استرس اکسیداتیو می شوند. استرس اکسیداتیو هم یکی از عوامل اصلی افزایش وزن و بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی به شمار می رود. پژوهش ها هم نشان داده اند مصرف زردآلو یک راه حل عالی برای تأمین آنتی اکسیدان های مفید و مقابله با التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن خواهد بود.

3. می تواند به بهبود سلامت چشم ها یاری کند

وجود ترکیباتی مانند ویتامین های A و E باعث می شوند خواص زردآلو شامل بهبود سلامت چشم ها گردد و این میوه به بینایی بهتر و درمان اختلال های بینایی یاری کند.

ویتامین A در پیشگیری از شب کوری نقشی حیاتی ایفا می نماید. شب کوری اختلالی است که به علت کمبود رنگدانه های روشن در چشم ایجاد می گردد. ویتامین E هم که یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است به طور مستقیم وارد چشم ها می گردد و می تواند از آسیب های رادیکال های آزاد جلوگیری کند.

خوبی دیگر زردآلو این است که با تأمین بتاکاروتن می تواند به بدن یاری کند تا ویتامین A بسازد. به معنای دیگر، بدن شما این ماده را که رنگ زرد و نارنجی زردآلو را شکل می دهد به ویتامین A تبدیل می نماید و سلامت چشم ها را بهبود می بخشد. جدا از این، بعضی ترکیبات دیگر زردآلو که بالاتر به آن ها اشاره کردیم در عدسی و شبکیه چشم ها پیدا می شوند و برای محافظت در برابر استرس اکسیداتیو مفید هستند.

4. خواص زردآلو برای پوست

خوردن زردآلو می تواند برای پوست شما هم مفید باشد. عوامل زیادی به سلامتی پوست آسیب می زنند. برای نمونه، دلایل اصلی چین و چروک و آسیب های پوستی شامل نور خورشید، آلودگی و دود سیگار می شوند. افزون بر این، پژوهش ها نشان می دهند ارتباط مستقیمی بین قرار گرفتن در معرض پرتوی فرابنفش خورشید و آفتاب سوختگی و ملانوما که یک نوع مرگبار سرطان پوست است وجود دارد.

شما با داشتن یک رژیم سالم و مناسب می توانید تا میزان زیادی با بعضی از این آسیب های پوستی مقابله کنید. مصرف زردآلو که حاوی آنتی اکسیدان ها و ویتامین های C و E است یاری زیادی به حفظ سلامت پوست بدن می نماید. ویتامین C با خنثی کردن رادیکال های آزاد می تواند از پوست شما در برابر پرتوی فرابنفش و آلاینده های محیطی محافظت کند. جدا از این، ویتامین C به ساخت کلاژن یاری می نماید که منجر به استحکام و انعطاف پذیری پوست می گردد.

شما با تأمین ویتامین C مورد احتیاج بدن می توانید از آسیب های فرابنفش و چین و چروک جلوگیری کنید. خوبی مصرف زردآلو این است که افزون بر ویتامین C می تواند بتاکاروتن هم به بدن شما برساند و خطر آفتاب سوختگی را کاهش دهد. با در نظر داشتن همه این ها پی می بریم خوردن زردآلو یک راه حل عالی برای مراقبت از پوست در برابر خورشید و آلودگی های محیطی است. البته شما همچنان باید از کرم های ضدآفتاب بهره ببرید تا از سلامت پوستتان مطمئن شوید.

شما بعلاوه می توانید از روغن زردآلو بهره ببرید و آن را به پوستتان بمالید. خواص روغن زردآلو شامل رفع تیرگی ها و چروک پوست می گردد و شما با یاری این روغن می توانید انواع مسائل پوست از جمله جوش سرسیاه و لکه های تیره را رفع کنید.

5. سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد

یک فنجان (کم وبیش 165 گرم) زردآلو ورقه شده دارای 3.3 گرم فیبر است که 8.6 درصد از احتیاج روزانه مردان و 13.2 درصد از احتیاج روزانه زنان را رفع می نماید.

فیبرهای زردآلو محلول و نامحلول هستند. نوع محلول در آب حل می گردد و یاری زیادی به بهبود دستگاه گوارش و فرآیند هضم و دفع مواد غذایی می نماید. زردآلو سرشار از این نوع فیبر است و به حفظ سطح قند خون و کلسترول سالم بدن هم یاری می نماید.

فیبر می تواند حرکت غذا را در مسیر دستگاه گوارش به تأخیر بیندازد تا باکتری های مفید روده از آن ها تغذیه نمایند. این منجر به حفظ سلامت روده ها و دستگاه گوارش و بعلاوه جلوگیری از خطر افزایش وزن و چاقی می گردد. شما با مصرف چند عدد زردآلو در روز به عنوان میان وعده می توانید به آسانی از خواص زردآلو برای دستگاه گوارش بهره مند شوید.

6. زردآلو حاوی مقادیر بالایی از پتاسیم است

زردآلو سرشار از پتاسیم است، ماده ای معدنی که نقش یک الکترولیت را هم ایفا می نماید و در بدن شما مسئول ارسال نشان های عصبی و تنظیم انقباض های ماهیچه ها و تعادل مایعات است.

دو عدد زردآلو (کم وبیش 70 گرم) حاوی 181 میلی گرم پتاسیم هستند که 4 درصد از احتیاج روزانه بدن را شکل می دهد. از آنجایی که پتاسیم به همراه سدیم برای حفظ تعادل مایعات بدن مفید است، شما با دریافت کافی این ماده معدنی می توانید جلوی مسائلی از جمله نفخ را بگیرید و بعلاوه سطح فشار خون خود را تنظیم کنید.

پژوهش ها هم نشان می دهند رژیم های غذایی سرشار از پتاسیم می توانند به طور قابل توجه ای فشار خون را کاهش دهند و منجر به کاهش 24 درصدی خطر سکته مغزی شوند.

7. به خوبی بدن شما را سیراب و هیدراته می نماید

زردآلو مانند بیشتر میوه ها سرشار از آب است و انتخاب مناسبی برای آب رسانی به بدن در نظر گرفته می گردد. شما با خوردن منظم زردآلو می توانید فشار خون خود را تنظیم کنید، دمای بدن را کنترل کنید، سلامت مفاصل را حفظ نموده و بعلاوه به بهبود کارکرد و ضربان قلب یاری کنید.

یک فنجان (کم وبیش 165 گرم) زردآلوی تازه و ورقه شده می تواند تقریبا دوسوم فنجان (142 میلی لیتر) آب فراهم کند. از آنجایی که خیلی از مردم ممکن است در طول روز آب کافی ننوشند، خوردن میوه های تازه و آب دار می تواند یاری زیادی به تأمین مایعات مورد احتیاج بدن کند.

شما باید با مصرف زردآلو و سایر میوه ها و بعلاوه نوشیدن آب کافی جلوی کم آبی بدن را بگیرید، زیرا اگر بدن کم آب گردد حجم خون کاهش پیدا می نماید و به قلب فشار بیشتری می آید. جدا از این، آب رسانی کافی به بدن باعث می گردد جریان خون به آسانی مواد زائد را دفع کند و مواد مغذی هم به خوبی به همه سلول ها برسد.

مصرف زردآلو پس از ورزش هم یک انتخاب مناسب برای جبران آب و الکترولیت های از دست رفته خواهد بود و بعلاوه سطح انرژی شما را افزایش خواهد داد.

8. برای سلامت کبد مفید است

بعضی پژوهش ها نشان داده اند زردآلو ممکن است به محافظت از کبد هم در برابر استرس اکسیداتیو یاری کند. در دو پژوهش جانوری دیده شد موش هایی که با الکل و زردآلو تغذیه می شدند در مقایسه با موش هایی که تنها الکل دریافت می کردند دارای سطح پایین تری از آنزیم های کبدی و نشانه های التهابی بودند.

با توجه به این پژوهش ها، زردآلو به علت سرشار بودن از آنتی اکسیدان های گوناگون می تواند به پیشگیری از بیماری ها و آسیب های کبدی یاری کند. با وجود این، همچنان به پژوهش های بیشتری احتیاج است تا مطمئن شویم زردآلو این فواید را برای انسان ها هم در پی دارد یا خیر.

9. سلامت استخوان ها را تقویت می نماید

زردآلو بعلاوه حاوی کلسیم است که منجر به رشد بهتر استخوان ها می گردد. افزون بر این، پتاسیم موجود در زردآلو به جذب بهتر کلسیم یاری می نماید تا تراکم و استحکام استخوان های بدن افزایش پیدا کند. بعضی پژوهش ها هم نشان داده اند مصرف زردآلو می تواند برای جلوگیری از ریزش و تحلیل رفتن استخوان ها مفید باشد.

10. به آسانی می توانید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید

فرقی ندارد بخواهید زردآلو را تازه مصرف کنید یا خشک، در هر صورت این میوه یک میان وعده سبک و خوشمزه به شمار می رود که همواره در دسترس است و بدون افزودنی های مضر می تواند طعم و رنگ متفاوتی به برنامه غذایی شما بدهد. روش های گوناگونی برای مصرف این میوه وجود دارند که در ادامه بعضی از آن ها را می بینید.

  • تکه های زردآلو را به گرانولا، غلات صبحانه یا آجیل ها اضافه و مصرف کنید.
  • در طول روز چند عدد زردآلوی تازه را به عنوان میان وعده بخورید.
  • می توانید برش های زردآلو را به ماست یا انواع سالادها اضافه کنید.
  • مربای زردآلو هم یک خوردنی خوشمزه و مقوی خواهد بود.
  • شما بعلاوه می توانید این میوه را به همراه گوشت قرمز یا مرغ آب پز و مصرف کنید.
  • اضافه کردن زردآلو به انواع کیک و شیرینی ها یکی از برترین راه حلها برای طعم دار کردن خوراکی های خانگی به شمار می رود.

جدا از این، شما با استفاده از زردآلو می توانید بستنی و دسرهای یخی درست کنید یا آن را به همراه سایر میوه ها مصرف کنید. مخلوط کردن زردآلو با میوه های دیگری از جمله توت فرنگی و آناناس به همراه تکه های یخ هم انتخابی عالی برای تهیه یک نرم نوش (اسموتی) خنک و تابستانی خواهد بود.

ارزش غذایی و خواص هسته زردآلو

هسته زردآلو ارزش غذایی بالا و خواص درمانی زیادی دارد. این هسته های کوچک حاوی ویتامین B15 و B17 و A و C و E هستند و بعلاوه منبع آهن، کلسیم، پروتئین، فیبر، کربوهیدرات و اسیدهای چرب ضروری و امگا 3 به شمار می روند.

شما با مصرف هسته زردآلو می توانید از فواید ضدسرطانی آن بهره مند شوید و بعلاوه سلامت قلب، دستگاه تنفس، دستگاه گوارش و پوست خود را بهبود ببخشید.

البته با وجود فواید بالای هسته زردآلو، بعضی پژوهش ها نشان می دهند این هسته به علت وجود آمیگدالین (ویتامین B17) که در بدن به سیانید تبدیل می گردد ممکن است برای بدن ضرر داشته باشد. سیانید یا سیانور یک ماده کشنده قوی است که در دوزهای بالا قطعا باعث مرگ خواهد شد. مسموم شدن به وسیله سیانید می تواند عوارض جانبی زیر را در پی داشته باشد.

  • سرگیجه
  • سردرد
  • تهوع و استفراغ
  • تپش سریع قلب
  • تنفس سریع
  • بی قراری
  • ضعف
  • سردرگمی ذهنی
  • ایست قلبی
  • تنگی نفس
  • کما
  • مرگ

برترین کار این است که هنگام مصرف هسته زردآلو احتیاط نموده و هرگز زیاده روی نکنید. کارشناسان پیشنهاد می نمایند در روز تنها 1 عدد مغز زردآلو بخورید و هرگز بیش از 5 مغز مصرف نکنید.

سخن پایانی

زردآلو میوه ای کوچک و خوشمزه است که یک منبع غنی از ویتامین ها، فیبر و آنتی اکسیدان ها به شمار می رود. شما با مصرف این میوه می توانید از فواید زیادی برای حفظ سلامت قلب، چشم ها، پوست و دستگاه گوارش بهره مند شوید.

زردآلو حجم کمی دارد و در عین حال ارزش غذایی آن بالا است. شما می توانید زردآلو را به شیوه های مختلفی به رژیم غذایی خود اضافه و مصرف کنید. مصرف چند عدد زردآلو در طول روز یکی از برترین میان وعده ها برای حفظ سلامتی و کاهش وزن خواهد بود. اضافه کردن این میوه به انواع سالادها و غلات صبحانه یا تهیه کیک و شیرینی های خانگی هم راه حل مناسبی است. البته بهتر است در مصرف این خوردنی ها زیاده روی نکنید تا با خطر افزایش وزن و چاقی روبه رو نشوید.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه رفع مسؤولیت وبلاگ اسلیم مگ را بخوانید.

منابع: Healthline, StyleCraze, MedicineNet

منبع: دیجیکالا مگ

به "خواص زردآلو برای سلامتی؛ چه چیزی این میوه را خاص نموده است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص زردآلو برای سلامتی؛ چه چیزی این میوه را خاص نموده است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید