طرز تهیه شیرینی پاریس برست فرانسوی به روش قنادی و تاریخچه آن
به گزارش وبلاگ اسلیم، همان طور که از نام شیرینی پاریس برست معین است، پاریس برست یک شیرینی فرانسوی است که محبوبیت زیادی هم دارد. پاریس برست از شیرینی های مدرن و لاکچری است که برای پذیرایی و مهمانی های مجلسی سرو می گردد. این شیرینی را می توانید با طعم های مختلف تهیه کنید. در این مقاله از در طرز تهیه شیرینی پاریس برست را به شما آموزش می دهیم و درباره تاریخچه شیرینی پاریس برست به شما خواهیم گفت.
طرز تهیه شیرینی پاریس برست
مدت زمان آماده سازی مواد: 1 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت شیرینی پاریس برست: 45 دقیقه
مواد لازم برای تهیه شیرینی پاریس برست
آرد سفید: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
آب: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
کره یا مارگارین: 100 گرم
تخم مرغ: 4 عدد
شکر: 2 قاشق غذاخوری
نمک: نوک قاشق چای خوری
وانیل: نوک قاشق چای خوری
خامه فرم گرفته: به مقدار لازم
پرک بادام: به مقدار دلخواه (برای تزیین)
مراحل طرز تهیه شیرینی پاریس برست
برای طرز تهیه شیرینی مدرن فرانسوی پاریس برست باید ابتدا خمیر آن را درست کنید و به شکل حلقه ای در سینی فر، با قیف پایپ کنید. سپس آن را در فر بپزید و بعد از سرد شدن، بین آن را با پر کنید. روی شیرینی را با بادام پرک و پودر قند می توانید تزیین کنید. برای تهیه این شیرینی محبوب فرانسوی، مراحل زیر را طی کنید.
مرحله اول: مواد و وسایل را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی پاریس برست، از 30 دقیقه قبل، مواد را از یخچال بیرون بیاورید و در دمای محیط بگذارید تا هم دما با محیط بیرون شوند. آرد را 2 یا 3 بار از الک ریز بگذرانید تا ناخالصی های آن جدا شده و بافت آن باز گردد. فر را روشن نموده و روی دمای 170 درجه تنظیم کنید تا گرم گردد.
مرحله دوم: آرد را اضافه کنید
یک قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و کره را در آن بیندازید تا به آرامی ذوب گردد. سپس آب، شکر و نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید. صبر کنید تا دانه های شکر در آب حل شوند. آب که آغاز به جوشیدن کرد و اطراف دیواره های قابلمه حباب تشکیل شد، آرد الک شده را یک باره به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید و آن را هم بزنید. بهتر است از قاشق چوبی بهره ببرید.
مرحله سوم: خمیر را در قابلمه هم بزنید
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی پاریس برست، باید حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و همزمان آرد را با آب داخل قابلمه هم بزنید تا گلوله های آن باز گردد. وقتی آرد، شکل خمیر به خودش گرفت، همزمان با قاشق مدام به هم بزنید تا آب اضافی آن به خورد آرد برود و جمع گردد. حدود 5 دقیقه خمیر را با قاشق زیر و رو کنید تا آماده گردد. سپس حرارت را قطع کنید.
مرحله چهارم: تخم مرغ ها را در یک کاسه بشکنید
بعد از اینکه خمیر آماده شد، همان طور که در قابلمه است، آن را به مدت 15 دقیقه کنار بگذارید تا از دما بیفتد و کمی سرد گردد. خمیر باید در نهایت ولرم باشد تا هنگام افزودن تخم مرغ ها، تخم مرغ نپزد. تخم مرغ ها را در یک کاسه به صورت جداگانه بشکنید. وقتی از سالم بودن تخم مرغ ها مطمئن شدید، با چنگال آنها را به هم بزنید تا از لختگی بیرون بیایند.
مرحله پنجم: تخم مرغ ها را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی پاریس برست، یک سوم از تخم مرغ های همزده را به خمیر اضافه کنید و با همزن برقی به مدت 1 دقیقه روی دور تند، بزنید. سپس یک سوم دیگر را اضافه کنید و دوباره یک دقیقه مواد را هم بزنید. برای بار سوم نیز این کار را تکرار کنید و در آخر وانیل را به خمیر و تخم مرغ بیفزایید و دوباره هم بزنید تا خمیری یکدست و چسبناک داشته باشید.
مرحله ششم: خمیر را در سینی فر پایپ کنید
خمیر یکدست شده را در قیف ماسوله ای با سر ماسوله به شکل شکوفه بریزید. داخل سینی فر را یک کاغذ روغنی بیندازید. به صورت حلقوی، خمیر شیرینی را در سینی فر پایپ کنید. میزان حلقه ها به سلیقه شما بستگی دارد. اگر از بادام پرک استفاده می کنید، روی خمیر را بادام پرک شده بپاشید. همه خمیرها را به همین شکل در سینی پایپ کنید و سینی را در طبقه وسط فر گرم شده بگذارید.
مرحله هفتم: شیرینی ها را بپزید
فر را روی دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و به مدت 45 دقیقه آن ها را بپزید. باید روی شیرینی ها طلایی یا قهوه ای کمرنگ گردد. سپس سینی را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید دمای آن بیفتد و سرد گردد. در این فاصله، خامه همزده را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسد و غلظت آن مانند بستی گردد. سپس به مدت 5 تا 6 دقیقه، خامه را با همزن بزنید تا فرم بگیرد.
مرحله هشتم: داخل شیرینی ها را با خامه پر کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه شیرینی پاریس برست، شیرینی های خنک شده را با چاقوی تیز، از بغل برش بزنید و بین دو قسمت را خامه فرم گرفته بریزید. همه شیرینی ها را به همین شکل با خامه پر کنید. در آخر شیرینی ها را در یک ظرف مناسب بچینید و به دلخواه روی آن ها را با الک، پودر قند بپاشید. شیرینی پاریس برست را با چای یا قهوه سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی فرانسوی اکلر
فوت و فن هایی طرز تهیه شیرینی پاریس برست
*هنگام اضافه کردن تخم مرغ ها به خمیر شیرینی، حتما اجازه دهید خمیر از دما بیفتد و کمی سرد گردد. چون اگر خمیر، داغ باشد، تخم مرغ داخل خمیر می پزد و به خورد آن نمی رود.
* هر بار که خمیر را با همزن به هم می زنید، آن را دورگیری کنید تا خمیر به صورت یکدستی همزده گردد.
*خمیری که برای طرز تهیه شیرینی پاریس برست درست می کنید باید کمی سفت باشد ولی در حدی باشد که از قیف عبور کند.
*خمیر شیرینی پاریس برست احتیاجی به استراحت کردن ندارد و بعد از آماده شدن می توانید آن را در سینی فر یا قیف پایپ کنید و در فر بگذارید.
*اگر می خواهید کارتان تمیزتر از آب دربیاید، برای پر کردن شیرینی با خامه، خامه فرم گرفته را در قیف بریزید و بعد آن را بین شیرینی ها پایپ کنید.
*به جای خامه فرم گرفته می توانید از کرمفیل هم برای پر کردن شیرینی پاریس برست بهره ببرید.
تاریخچه شیرینی و کیک پاریس برست
پاریس برست Paris-Brest در واقع نام مسابقه دوچرخه سواری بود که در سال 1891 میلادی به وسیله شخصیت مهمی به نام پییِر ژیفَغد Pierre Giffard که در آن موقع، سردبیر روزنامه Le Petit Journal بود، برگزار گردید.
در این مسابقه که با دو هدف تشویق مردم به دوچرخه سواری و تبلیغی برای روزنامه Le Petit Journal طراحی شده بود، شرکت کنندگان باید فاصله 1200 کیلومتری بین شهر پاریس تا برست (شهری در شبه جزیره بریتانی در شمال فرانسه) و برگشت به پاریس را یکسره رکاب می زدند.
اولین برنده این مسابقه بعد از 72 ساعت و 22 دقیقه مسیر را به خاتمه رساند و عکسش روی جلد مجله ثبت شد. بعد از برگزاری اولین مسابقه، Pierre Giffard به این نتیجه رسید که شهر برست و این مسابقه احتیاج به معرفی بیشتری دارد و باید توجه مردم را به آن جلب کرد.
به همین علت در سال 1910 از سرآشپزی به نام Louis Durand درخواست کرد که برای این مسابقه دسری ابداع کند. او هم دسر بی نظیر پاریس برست را به شکل چرخ دوچرخه طراحی کرد و به علت خوشمزگی و کالری زیادش خیلی زود بین دوچرخه سواران هوادار پیدا کرد. قنادی Durand به صورت خانوادگی از نسلی به نسل بعد تا امروز پا برجاست و راز و رمز این دستور هرگز به وسیله این قنادی فاش نشد.
سوالات متداول
پاریس برست چیست؟
پاری برست Paris-Brest در واقع دو لایه خمیر حلقه ای شکل است که کرم موسلین پرالینه praliné mousseline cream در بین آن جای می گیرد و روی خمیر با پرک بادام درختی تزئین می گردد.
کرم موسلین پرالینه که فیلینگ کلاسیک این دسر است، از ترکیب کرم پاتیسیر، کره هم دمای محیط و فندق کاراملی خمیر شده تشکیل می گردد. به همین علت به آن پاریس برست فندق هم گفته می گردد.
به خاطر محبوبیت این دسر، دستورهای متنوعی برای شیرینی پاریس برست به وجود آمده است. ولی در کل داخل این شیرینی را با کرم های مختلفی بنا بر سلیقه می توان پر کرد.
طرز تهیه کیک پاریس برست چگونه است؟
کیک پاریس برست هم مانند شیرینی آن، دستور مشابهی دارد و بین دو لایه خمیر پخته شده، با خامه فرم گرفته پر می گردد. فقط در این روش، سایز حلقه خمیری که در فر گذاشته می گردد، بزرگ تر است.
منبع: افق کوروش