ترمز رشد قیمت گوشت قرمز و مرغ در آذرماه کشیده شد
به گزارش وبلاگ اسلیم، مرکز آمار ایران تغییرات میانه قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه های مختلف کالاهای خوراکی در منطقه ها شهری کشور در آذر ماه 1400 را گفت.
برمبنای این گزارش در گروه نان و غلات اقلام برنج ایرانی درجه یک با 4.3 درصد ، شیرینی خشک با 3.2 درصد و رشته آش با 3.1 درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند. همچنین در این گروه ماکارونی با 1.9- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.
در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده های آن ها هم، ماهی قزل آلا با 1.6 درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است. اما در این گروه، گوشت گوسفند با 0.5- درصد و مرغ ماشینی با 0.2- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.
به علاوه بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن مربوط به کره پاستوریزه (کره حیوانی) با 2.9 درصد، شیر خشک با 2.3 درصد و پنیر ایرانی پاستوریزه با 2.1 درصد بوده است. همچنین در این گروه تخم مرغ ماشینی با 5.9- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.
در گروه میوه و خشکبار نیز بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به هندوانه با 18.7 درصد و انار با 6.5 درصد بوده است. همچنین در این گروه پرتقال با 9.9- درصد و موز با 2.9- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
افزون بر این ها بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل در گروه سبزیجات و حبوبات مربوط به سیب زمینی با 24.2 درصد، گوجه فرنگی با 7.6 درصد و پیاز با 5.9 درصد بوده است. همچنین هویج فرنگی با 23.8- درصد، فلفل دلمه ای با 14.3- و کدو سبز با 7- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.
در گروه قند و شکر، آشامیدنی ها و سایر خوراکی ها هم بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به رب گوجه فرنگی با 9 درصد و سس گوجه فرنگی با 5.5 درصد بوده است.
منبع: اتاق بازرگانی ایران