شناسایی ویروس های جهش یافته، استفاده اضطراری از واکسن های جدید

به گزارش وبلاگ اسلیم، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که تا به امروز 350 هزار مورد از توالی ژن کرونا ویروس شناسایی شده است که برخی از این جهش ها می تواند خطرناک باشد.

شناسایی ویروس های جهش یافته، استفاده اضطراری از واکسن های جدید

به گزارش وبلاگ اسلیم به نقل از مهر، احمد قویدل مسئول روابط عمومی شبکه کمک (کمیته غیر دولتی مهار کرونا) گفت: سازمان بهداشت جهانی در اطلاع رسانی خود در تاریخ 12 ژانویه 2021 از کشف حیرت انگیز 350000 توالی ژنوم ویروس کرونا در جهان خبر داده است. این خبر بسیار با اهمیت است. برخی از این ویروس های جهش یافته بسیار خطرناک تر از ویروس اولیه کرونا به خصوص از نظر مخاطره سرایت هستند. بیش از 1750 متخصص از 124 کشور در یک وبینار یک روزه گرد هم آمدند که شکاف های موجود در حوزه دانش بشریت نسبت به ویروس کرونا را مورد بررسی قرار دهند.

وی اضافه کرد: مدیر کل سازمان بهداشت جهانی درباره این نشست یادآور شده است که قلب این سازمان با تحقیق درباره این ویروس می زند. وی تاکید نموده است این سازمان جهانی در 6 حوزه اپیدمولوژی، مدل سازی ریاضی، زیست شناسی تکاملی، مدل های حیوانی، سنجش ها و تشخیص ها و مدیریت بالینی و درمان ها و واکسن ها شکل گرفته است.

قویدل در ادامه گفت: در اطلاع رسانی سازمان بهداشت جهانی بر ضرورت ادغام تحقیقات در حوزه های مختلف تاکید شده است. دکتر آنا ماریا رئیس بخش تحقیقات و توسعه این سازمان جهانی گفته است ما باید از بازی کرونا جلو بزنیم. چشم و گوش های ما برای پیگیری اثرات انواع مختلف ویروس کرونا در کشورهای مختلف که گزارش های دقیق بدهند. هر روز که می گذرد اهمیت ثبت جهانی اطلاعات و انتقال الکترونیک آن و داده پردازی در حوزه بیماری کرونا بیشتر می شود.

مسئول روابط عمومی شبکه کمک ضمن تأیید نگرانی ها کارشناسان ستاد ملی کرونا از پیشنهاد برخی از بازگشایی ها و جدی نگرفتن مخاطرات، گفت: نگرانی های وزیر بهداشت، به جا و جدی است. کشور ما می تواند به سادگی تحت تأثیر ویروس های جهش یافته کرونا که دو خصوصیت مهم گونه های جدید شدت انتشار ویروس و کشندگی بیشتر است، قرار بگیرد. شرایط دردناک اروپا و آمریکا تحت تأثیر شیوع نوع جدید ویروس از جمله نوع انگلیسی آن است. کشور ما باید با دقت از شرایط موجود و دستاوردهایی که منجر به دو رقمی شدن نرخ مرگ و میر شده است مواظبت نماید.

مسئولان کشور به خصوص ستاد ملی کرونا باید به این واقعیت توجه داشته باشند اگر میزان مرگ و میر در آمریکا و اروپا بسیار بیشتر از شرایطی است که در ایران است، صرفاً نتیجه مراقبت های بیشتر مردم و سیاستگذاری های دولت و اعمال حاکمیت برای اجرای شیوه نامه های بهداشتی نیست، سازمان بهداشت جهانی از یک ماه قبل کاهش مرگ و میر در منطقه مدیترانه شرقی را که کشور ما در این منطقه واقع شده است پیش بینی نموده بود و به موازات افزایش قربانیان کرونا را در آمریکا و اروپا به علت شیوع ویروس جهش یافته کرونا را نیز پیش بینی نموده بود.

ما هنوز ویروس جهش یافته را تجربه ننموده ایم هر نوع عجله ای برای بازگشایی ها به خصوص مدارس بسیار خطرناک استو موج چهارم بسیار بسیار خطرناک است.

قویدل اضافه کرد: مسئولان کشور باید فارغ از جو سازی ها و فضا سازی ها برای دسترسی هر چه سریع تر مردم از واکسن های مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی چاره اندیشی نماید. سازمان بهداشت جهانی نیز در رابطه با ضرورت تلاش همه کشورها برای تولید واکسن تاکید نموده است.

بی تردید این تلاش جهانی یکی از ثمراتش مبارزه با انواع ژنوم های ویروس کرونا نیز خواهد بود. این سازمان در آخرین روز سال 2020 از راه اندازی ساز و کاری برای تأیید اضطراری واکسن های تولید شده توسط کشورهای مختلف را اطلاع رسانی نموده است. مجوز اضطراری از نظر زمان لازم برای صدور آن با مجوزهای رایج بین المللی کاملاً متفاوت است.

به عبارت دیگر سازمان بهداشت جهانی به نوعی با یک اطمینان نسبی و مقایسه ای و بررسی نتایج بالینی این مجوز را صادر می نماید. حسن این مجوز این است که دولت ها صرفاً با ساز و کارها تأیید ملی واکسن را تولید نمی کنند و از تجربیات بین المللی از طریق سازمان بهداشت جهانی بهره می برند.

وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی به خوبی درک نموده است که پاندمی با یکی دو سه تولید کننده واکسن قابل کنترل نیست. موجی از نگرانی شدید هم این سازمان را فرا گرفته که آیا واکسن های تولیدی به همه توالی ژن های کرونا (سو) در جهان می تواند پاسخ دفاعی دهد یا خیر.

قویدل در سرانجام گفت: فرآیند استفاده اضطراری از واکسن های جدید برای مهار کرونا به صورت اختصاری EUL نامیده می شود. ارزیابی دقیق داده های آزمایش بالینی فاز دوم و فاز سوم و همچنین داده های اضافی قابل توجه در مورد ایمنی، اثر بخشی، کیفیت و برنامه مدیریت ریسک تولید واکسن جدید مورد توجه این سازمان بین المللی قرار می گیرد. این داده ها توسط کارشناسان مستقل و تیم های سازمان بهداشت جهانی که مدارک موجود در مورد تولید واکسن در اختیار آنها قرار گرفته است مورد بررسی قرار می گیرد. سازمان بهداشت جهانی پس از تأیید اضطراری واکسن جدید نظارت بر مصرف را با دعوت از کارشناسان بهداشتی خود آغاز و با گیر نمودن شبکه های نظارتی منطقه ای خود با جدیت داده های مطالعات بالینی را پی گیری و گزارش می نماید.

وی اضافه کرد: تولید کنندگان ایرانی واکسن کرونا نیز می توانند با پیوستن به فرآیند EUL تلاش خود را برای کسب مجوز اضطراری از این سازمان بین المللی که ایران از اعضای با ارزش و صاحب نام آن در منطقه مدیترانه شرقی است، به انجام برساند. بی تردید چنین اقدامی می تواند به تردیدهای ذهنی مردم نیز در رابطه با واکسن تولید داخل سرانجام دهد. ما باید بتوانیم قبل از رسیدن موج چهارم کرونا دسترسی مردم و در گام نخست به یکی از واکسن های دارای مجوز بین المللی را فراهم کنیم.

منبع: جام جم آنلاین

به "شناسایی ویروس های جهش یافته، استفاده اضطراری از واکسن های جدید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شناسایی ویروس های جهش یافته، استفاده اضطراری از واکسن های جدید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید