تاریخچه هیچهایک ، داستان شکل گیری رایگان سواری
به گزارش وبلاگ اسلیم، تو هیچهایک، تنها کافیه کوله رو ببندی و دل به جاده بزنی تا کوله گردی کنی، این روزها بیشتر ما کم و بیش درباره این نوع از سفر و هیچهایکر ها شنیدیم، نوعی از سفر مقرون به صرفه که حمل و نقل در اون رایگانه. هرچند که هیچهایک رو، داشتن سفر مقرون به صرفه جذابش نموده اما واقعیتش این هست که این نوع از سفر، مزایای خیلی بیشتری از تنها کاهش هزینه سفر داره. اگر این نوع از سفر جذبتون نموده و در پی جواب سوال هیچهایک چیست هستین، با ما همراه باشید چون در ادامه از مزایای این نوع سفر و صد البته تاریخچه هیچهایک براتون میگیم، مطمئنا دونستن اینکه نفر اولی که اینطوری سفر نموده کی بوده حسابی جذابه ....
مزایای هیچهایک
علاوه بر سفر مقرون به صرفه، دلایل زیادی دیگه ای هم هست که هیچهایکر ها رو تشویق به قدم گذاشتن تو جاده میکنه، اینکه کنار جاده بایستن، منتظر راننده ای که اونها رو مجانی به مقصد برسونه. میشه چند تا از این دلایل رو، افزایش اعتماد به نفس، یادگیری مدیریت بحران، نقشه خوانی، یادگیری انواع لهجه ها، زبان ها و حتی آشنا شدن با فرهنگ های مختلف دونست. هرچند که خارج از ایران، هیچهایک رو تنها به همین نام میشناسن اما تو ایران نام های دیگه ای مثل رایگان سواری، جاده گردی، سفر صلواتی، مفتی رو، کوله به دوشی، رایگان رو و ... هم داره.
تاریخچه هیچهایک
خبر بدی که درباره تاریخچه هیچهایک و اون دسته از افراد کنجکاوی که دنبال اولین ها وجود داره اینه که، هیچ کس دقیق نمیدونه نفر اولی که هیچهایکر بوده کی هست و اینکه هدفش کاهش هزینه سفر بوده و یا تجربه کردن ناشناخته ها ! به هرحال حتی اگر نامش رو هم ندونیم، این رو می دونیم که فرد جسور و شجاعی بوده. در نهایت تنها میشه گفت که هرچند که اول داستان این نوع سفر پرماجرا تعیین نیست اما انتهاش به اینجا رسیده که این روزها تو خیلی از کشورها قانونی هست و حتی مردم رو به این نوع سفر و راننده ها رو به سوار کردن مسافر ها تشویق می کنن، البته تو برخی دیگر از کشورها ممنوع هست ! هرچند که این نوع از سفر سختی های خودش رو داره اما دولت ها با حمایت و گاهی دخالت می تونن شرایط رو برای هیچهایکر ها بهتر کنن. برای مثال، در لهستان و در دهه 50 میلادی، زمانی که تازه هیچهایک رواج پیدا نموده بود، به هیچهایکر ها کپن هایی داده شده بود که راننده ها با جمع کردنشن، می تونستن تو قرعه کشی شرکت کنن و برنده جایزه بشن. در واقع با اینکار هرچند که مبلغی پرداخت نمی کردن اما به صورت غیر مستقیم به خیلی از راننده ها یاری مالی می کردن. تو کشور ما هم این روزها این نوع از سفر جایگاه خودش رو پیدا نموده، خیلی از جوان ها کوله به دوش شدن و حتی پلیس ها هم مراقب اونها هستن تا شب و در جاده ها، سوار ماشین های مطمئن بشن.
منبع: همگردی