توصیه هایی برای افزایش عمر مفید لپ تاپ هایمان

به گزارش وبلاگ اسلیم، احتیاجی به گفتن نیست که با توجه به شرایط فعلی، خرید لپ تاپ جدید کار هر کسی نیست و بسیاری از ما مجبوریم تا اطلاع ثانوی از آنچه داریم حداکثر استفاده را ببریم. در نتیجه، صحبت از آخرین مدل های سال و لپ تاپ های معمولی ای که اکنون در بازار داخلی قیمت هایی بیشتر از 30 میلیون تومان دارند، خیلی منطقی نیست و بهتر است سراغ روش هایی برویم که می توانند تا جای ممکن ما را از مراجعه به بازار و خرید سیستم جدید بی احتیاج نمایند.

توصیه هایی برای افزایش عمر مفید لپ تاپ هایمان

به هر حال چه به دلیل یاری به حفظ محیط زیست، چه به خاطر پیشگیری از شیوع کرونا و چه به دلیل داشتن برنامه های مهم تر فعلا تصمیم به خرید یک لپ تاپ جدید نداشته باشید، جای نگرانی نیست.

راه های بسیاری وجود دارد که می تواند باعث افزایش عمر مفید لپ تاپ شما گردد. در ادامه به چند مورد مهم در این زمینه و آنچه می توانید برای محافظت بیشتر از این دارایی ارزشمندتان انجام دهید اشاره می کنیم.

حادثه خبر نمی نماید

عمر یک لپ تاپ درست مثل یک انسان به عوامل متعددی بستگی دارد: بخشی به سبک زندگی سالم، بخشی به خصوصیات ژنتیکی و بخشی دیگر به شانس و تصادف. هیچ روش تضمین شده ای برای محاسبه عمر یک لپ تاپ وجود ندارد و هرگز نمی توان با قطعیت گفت یک لپ تاپ همان اوایل استفاده خراب نمی گردد یا می تواند برای مدت به خصوصی پاسخگوی نیازهای شما باشد. حتی ممکن است از وسیله ای اصلا درست نگهداری نکنید و بسیار بیشتر از آنچه شما انتظار دارید عمر کند.

همه ما دوستانی داریم که لپ تاپ های قدیمی و شکسته ای دارند که انگار بهتر از بعضی سیستم های جدید و روزآمد کار می نمایند و همه ما کسانی را دیده ایم که تنها چند هفته بعد از خرید یک لپ تاپ مجبور به استفاده از گارانتی آن شده باشند. بنابراین درنظر داشته باشید توصیه های ارائه شده تنها جنبه کلی دارند و درنهایت عمر لپ تاپ کاملا دست من و شما نیست.

به فکر روزهای بارانی باشید

تهیه نسخه پشتیبان از فایل های شخصی و اطلاعات ضروری از آن توصیه هایی است که کسی جدی نمی گیرد، مگر آن که داغ از دست دادن سال ها اطلاعات، تصاویر و فیلم های شخصی را چشیده باشد. یادتان باشد هرچقدر بیشتر از یک لپ تاپ بهره ببرید، مقدار فایل ها و اطلاعات غیرقابل جایگزینی شما و نیز احتمال از دست دادن تمام آنها در اثر خرابی لپ تاپ قدیمی شما بیشتر خواهد شد. در نتیجه، قبل از هر کار دیگری از تمام فایل های شخصی و اطلاعات ضروری سیستم خود نسخه پشتیبان تهیه کنید تا بتوانید در آینده آنها را احیا کنید.

نازک تر از گل

منظور ما از این عبارت، لالایی خواندن برای لپ تاپ پیش از خاموش کردن آن نیست، بلکه مقصود لزوم استفاده از عقل و منطق هنگام کار با آن است.

مثلا وقتی فرزندتان آغاز به پیانو نواختن با کیبورد نازک لپ تاپتان می نماید به جای دریافت عکس و فیلم و گذاشتن آن در اینستاگرام بهتر است به این فکر کنید که بعد از این نمایش نه چندان جذاب چه چیزی از کیبورد گران قیمت پروانه ای مک بوک شما باقی خواهد ماند.

بعضی از موارد دیگری که بد نیست در نظر داشته باشید عبارتند از:

لپ تاپ را زیر تابش مستقیم نور آفتاب و در فضای باز رها نکنید.

حیوانات خانگی و بچه ها را از آنها دور نگه دارید.

هرگز آنها را در لبه میز و جاهای بلند رها نکنید. (این کار را با هیچ شیء دیگری هم انجام ندهید)

قبل از استفاده دست های خود را شسته و ضدعفونی کنید تا انتقال آلودگی، خاک و کثیفی به لپ تاپ را به حداقل برسانید.

هرگز دوروبر لپ تاپ تان چیزی (چه خوراکی و چه نوشیدنی) میل نکنید،درصد بالایی از خرابی های لپ تاپ ها به دلیل خوردن و آشامیدن در نزدیکی آنها اتفاق می افتد.

اگر هر چندوقت یک بار از آن استفاده می کنید، لپ تاپ را در جای خشک و بدون گردوخاک بگذارید.

وقتی در حالت Sleep واقع شده است رو یا زیر آن را با پارچه و دیگر منسوجات نپوشانید.

همواره لپ تاپ را به برق متصل نکنید و گاهی از باتری هم بهره ببرید تا از خرابی احتمالی آن یا دیگر مسائل الکتریکی احتمالی باخبر شوید.

در اطراف دستگاه خود سیگار نکشید، هیچ چیز مثل دود سیگار باعث افت عملکرد تدریجی سیستم های رایانه ای نمی گردد.

از نظافت غافل نباشید

تمیز کردن درون و بیرون لپ تاپ به صورت منظم یکی از کارهایی است که نباید هرگز فراموش کنید. وقتی به صورت روزمره و برای مدت طولانی از یک دستگاه استفاده می کنید، ممکن است نسبت به تغییرات کوچک ظاهری یا کثیف شدن آن بی توجه شوید، درحالی که نظافت پیوسته بدنه، پورت ها و ورودی های دستگاه و نیز خروجی رادیاتور و فن های لپ تاپ می تواند در کنار حفظ زیبایی ظاهری سیستم، در درازمدت شما را از هزینه های احتمالی تعمیر و نگهداری دور کند. مورد دیگر، رعایت نظافت درون لپ تاپ است که البته منظور ما باز کردن و تمیز کردن قطعات داخلی آن نیست.

هر از گاهی سری به فایل ها و اپلیکیشن های نصب شده روی دستگاه خود بزنید، موارد غیرضروری یا بدون کاربرد را حذف نموده و نرم افزارهایی را که به صورت اتوماتیک پس از روشن شدن سیستم بالا می آیند، محدود کنید.

البته این کارها تاثیر مستقیم و قابل اندازه گیری روی عمر لپ تاپ شما ندارند، اما واقعیت این است که یک سیستم سبک و چالاک کمتر تحت فشار قرار می گیرد و هنگام اجرای برنامه ها حرارت کمتری فراوری می نماید که در درازمدت می تواند باعث افزایش عمر سیستم شما گردد.

البته هر از گاهی این روش تمیزکاری مقطعی و موردی پاسخگو نیست و باید به فکر یک خانه تکانی اساسی باشید که شامل پاک کردن هارد، نصب آخرین نسخه سازگار سیستم عامل و به روزرسانی تمام نرم افزارهای Driver سیستم شما می گردد.

خشایار مریدپور - روزنامه نگار فناوری / ضمیمه کلیک روزنامه وبلاگ اسلیم

منبع: جام جم آنلاین

به "توصیه هایی برای افزایش عمر مفید لپ تاپ هایمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توصیه هایی برای افزایش عمر مفید لپ تاپ هایمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید